Nieuwsberichten

Lions club ready geeft donatie aan Kindertehuis Stichting Betheljada

Door tussenkomst van Lion Helen Lochem, hebben de Board en de members van LIONS CLUB READY een mini-project van de Stichting Betheljada goedgekeurd voor aanschaf van keukengerei voor het tehuis.

Een vol pakket van plastic waren, goedsluitende plastic voorraadbakken, scheplepels, maatbekers, een huishoudladder en een voorraadrek voor de voorraadkamer werd door de Stichting in dank ontvangen.

Het totaal bedrag van deze donatie is ongeveer 1000 SRD en maakt deel uit van een groter project: “Verbetering van de kwaliteit van de voedingszorg”.

In het kader van continuïteit van de verbetering in de zorg, heeft de Stichting Betheljada sinds het begin van het tweede kwartaal 2012 een programma in uitvoering, waarbij in samenwerking met een professionele Diëtiste en Voedingsdeskundige, mevr. Wandy Soemodihardjo, BSc., gewerkt wordt naar de kwaliteitsverbetering van de voedingszorg van het tehuis.

Voedingszorg omvat meer dan alleen voeding. De zorg omtrent het hele maaltijdgebeuren, de voorbereiding, de bereiding, het portioneren (op maat afgestemde hoeveelheid per bewoner) en het verstrekken van de maaltijd aan de bewoners zijn allemaal zaken die met de voedingszorg te maken hebben.

Fase 1 van dit programma is afgerond en de eerste aanbevelingen hebben betrekking op aanschaf, opslag en keuze van voedingsstoffen, hygiëne en efficiëntie in de verwerking en bewerking van voedingsproducten, tot aanschaf van klein en groot keukengerei, keukenartikelen en meubilair.

Leden van de LIONS CLUB READY en vertegenwoordigers van de STICHTING BETHELJADA bij de overhandiging van huishoudspullen ten behoeve van de Centrale Keuken van het tehuis op woensdag 15 augustus 2012, enkele dagen voorafgaand aan de 20ste jaardag van Lions Club Ready op 17 augustus 2012. President Cynthia Foort ontvangt alvast de felicitaties van Zone Chairperson 1A, Region 1, Lion Roy Heave, terwijl Mevr. Brons Wilkinson en Mevr. Josias van Betheljada toekijken.

CONTACT GEGEVENS SURINAME

Adres: Cornelis Jongbawstraat 55
Telefoon: (00597) 475921
Fax: (00597) 421037
E-mail: info@betheljada.org



CONTACT GEGEVENS NEDERLAND

Voorzitter: S. Gretna
E-mail: info@betheljada.nl