Nieuwsberichten

Van DNA lid Chuanrui Wang mocht Lions Club Parmaribo West 2 tehuizen voorzien van mondneuskapjes en handsanitizers. Zo waren wij één van de uitverkorenen en ontvingen op woensdag 23.09.2020 deze artikelen, die goed van pas komen. De president, Winston Lieveld en Chairperson Marketing en Communication, Vincent Liu deden de officiële overhandiging aan onze directeur, Bryan Lalay. Grantangi!

Stichting Betheljada introduceert met veel enthousiasme een nieuw concept. Op 15.08.2020 heeft de officiële launch plaatsgevonden van onze “Betheljada sappen”. Wij zijn gestart met de verkoop van sappen, gemaakt van vers Surinaams fruit.
De sappen worden met veel passie en zorg bereid door oud- medewerker Withney Ajambia, die ruime ervaring heeft in het samenstellen en verkopen van verse sappen.
Heeft u in deze droge tijd ook behoefte aan verkoeling en een gezond dorstlessend sapje?
Dan bent u bij ons op het juiste adres. De sappen zijn verkrijgbaar in diverse smaken, gember, markoesa en pomme de cythère. Een flesje van 350 ml kost SRD 7,50 . En voor 1 gallon van 3,78 liters betaalt u SRD 75,- .
De verkoop van de sappen is van maandag t/m vrijdag tussen 07:00 uur en 15:00 uur aan de Cornelis Jongbawstraat 55. (Tegenover Palm Palace) Uiteraard worden de covid-maatregelen hierbij in acht genomen. U kunt uw bestelling ook telefonisch doorgeven op het nummer: 475 921 of e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Met uw aankoop draagt u een steentje bij aan de zorg van onze bewoners.

 

Wat fijn om te horen, en nog wel van hem persoonlijk, dat het goed gaat met onze medewerker die in het Wanica ziekenhuis was. Hij is ontslagen en voor de resterende periode van quarantaine mag hij in Residence Inn verblijven.

We zijn zo blij!

Ook de berichten over de medewerkster die uit voorzorg door het BOG was opgehaald en in quarantaine geplaatst zijn niet ongunstig. Zij wordt eind van de week opnieuw getest. En we hopen dat het dan weer een negatieve uitslag geeft.

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de lift begonnen. Een drukte van belang!

De verbouwing gaat wel wat langer duren dan een week, maar toch een uitstekend moment omdat we immers groep 3 al ontruimd hadden.

Gisteren hebben wij gehoord dat het goed gaat met onze medewerker die ziek is en is opgenomen in het Wanica ziekenhuis. Hij is herstellende, maar mag nog niet naar huis. We wensen hem beterschap en zijn in gedachten bij hem.
Bij de reguliere pers-breefing van het Covid Management Team van gisteren, maandag 22-juni, werd het aangepaste beleid bekend gemaakt en zo waar; het is direct toepasbaar op Betheljada.
Het BOG heeft namelijk geadviseerd om de bewoners van groep 3 voor een week af te zonderen van de andere bewoners. Gelukkig kan dat omdat Betheljada over veel ruimte beschikt. Groep 3 gaat naar de momenteel leegstaande dagopvang, op de grote woonverdieping van de planterswoning.
En hun spullen dan, vraag je je direct af, hun eigen bed, hun eigen rolstoel?
Geen probleem, door de verbinding over de galerij kan dat allemaal gewoon meegenomen worden.
En het allerbelangrijkste, hun verzorgers, die kunnen dan een week niet naar huis, waar moeten die dan blijven?
Ook dat blijkt geen probleem te zijn.
Overleg tussen de directeur en de medewerkers heeft erin geresulteerd dat er wel 5 vrijwilligers zijn! Er is een vast groepje medewerkers samengesteld van 5 personen voor die week. En zij kunnen blijven in de nu ook leegstaande logeer- kamers van stagiaires en vrijwiligers, voor op het terrein.
Geweldig dat onze medewerkers zo meewerkend zijn!
Wat een motivatie en inzet om dit te willen doen!

Gisteren moesten we mededelen dat er twee medewerkers met ziekteverschijnselen waren, die beiden werden geswapt. De eerste uitslag was al binnen, negatief, gelukkig.Later, in de na-middag kwam de uitslag van de tweede test ook binnen. Weer negatief! We hopen dat het met de eerste medewerker goed blijft gaan. Van harte beterschap!Bij onze instelling, personeel, bestuur en directie heerst geweldige opluchting!

De bewoners zijn safe!

En dat zullen ze blijven ook als we met ons allen de voorzorgsmaatregelen goed in acht blijven nemen.

CONTACT GEGEVENS SURINAME

Adres: Cornelis Jongbawstraat 55
Telefoon: (00597) 475921
Fax: (00597) 421037
E-mail: info@betheljada.orgCONTACT GEGEVENS NEDERLAND

Voorzitter: S. Gretna
E-mail: info@betheljada.nl