Nieuwsberichten

Inzameling zwembad

Studenten Esmee Kloeze, Germa Jongebloed, Joni Verschueren, Elena Houtain, (ex) Vrijwilliger Talitha Jansen, Ergotherapeut Kachiri de Borger en Marjet Hooijer en Lydia Noorland die onlangs hun stage bij ons hebben afgerond hebben een inzameling gehouden, en hebben ons een zwembad gedoneerd. Hier zijn we uiteraard hardstikke blij mee en het is tevens een leuke verrassing. Namens alle bewoners, medewerkers en directie van Stichting Betheljada hartelijk dank. Sommige studenten zien we nog en een aantal zien we vast nog eens terug. GRANTANGI.

 

 

CBB op bezoek

Op 9 november kwamen medewerkers van het CBB langs om ter plekke foto's te maken van onze bewoners en vingerafdrukken af te nemen. De nieuwe ID kaarten kunnen nu in orde worden gemaakt.Heel fijn en praktisch dat dit op locatie kon gebeuren. Met dank aan het CBB.

 

 

 

Mini-film festival Association EMEGA

Op uitnodiging van de Associatie EMEGA uit Frans Guyana hebben wij vandaag een mini-film festival bijgewoond in het Lalla Rookh gebouw.
De Associatie EMEGA houdt zich bezig met activiteiten voor kinderen met een beperking door middel van kunst en cultuur. In samenwerking met de ambassade van Frankrijk is deze mini-film festival tot stand gekomen. Er zijn 5 korte filmpjes afgespeeld die een mooie boodschap meebrachten omtrent het hebben van een beperking. Thema's die aan bod zijn gekomen waren angst, vriendschap, solidariteit, zelfvertrouwen en medeleven. Voor onze bewoners een leuk uitstapje en voor de begeleiders en de samenleving mooie boodschappen om bij stil te staan. Daarnaast heeft de EMEGA Association zich ingespannen om ons knutselmateriaal, spelletjes en sensorische speeltjes te schenken die geschikt zijn voor onze doelgroep. Kortom een leuk uitstapje met een boodschap en een mooi inititatief om de mensen met een beperking onder de aandacht te brengen. Namens alle bewoners, medewerkers, en directie van Stichting Betheljada heel hartelijk dank voor de uitnodiging en schenking.

 

              

 

                                                                                   

 

infomercial over mensen met een beperking

Vandaag is mevrouw Leatitia Burleson van het ministerie van Sociale Zaken bij ons langsgeweest met cameraploeg. Tijdens verschillende activiteiten werd er gefilmd voor een infomercial om meer bewustwording te creeeren voor mensen met een beperking. Fijn dat er aandacht besteed wordt aan de rechten en beslissingen om een gericht beleid te realiseren voor onze doelgroep. De infomercial zal volgen.

 

Anonieme donatie
Van een anonieme jarige donateur ontvingen we vandaag twee blenders. Deze zullen zeer goed gebruikt gaan worden. Namens alle bewoners, medewerkers, en directie van Stichting Betheljada hartelijk dank voor deze schenking. GRANTANGI

 

CONTACT GEGEVENS SURINAME

Adres: Cornelis Jongbawstraat 55
Telefoon: (00597) 475921
Fax: (00597) 421037
E-mail: info@betheljada.orgCONTACT GEGEVENS NEDERLAND

Voorzitter: S. Gretna
Adres: Dick Ketstraat 134 3059 WC Rotterdam
Telefoon: 06-51836344
E-mail: sergiogretna@gmail.com