Nieuwsberichten

Stichting Betheljada is op zaterdag 20 oktober, de dag van "165 jaar chinese vestiging" uitgenodigd om de viering bij te wonen, en een cheque in ontvangst te nemen. Er waren prachtige optredens door vanuit China overgekomen acrobaten en balletdansers, en artiesten vanuit surinaamse dansscholen. Tevens werden er mooie speeches van o.a onze vice president de heer Adhin Ashwin gehouden. Namens alle bewoners, medewerkers, directie en bestuur van Stichting Betheljada bedanken wij de voorzitter en alle betrokkenen van Stichting Suriname Chinese United Association en de chinese gemeenschap voor deze schenking en kleurrijke avond. En een hartelijke felicitatie toegewenst met het 165 jarige chinese vestiging.                                                                                  

                                                                                                                      

Afgelopen week konden wij een zending afhalen die afkomstig was van onze trouwe donateur familie Alibaks. De familie Alibaks doneerde ons o.a luiers, sondevoeding en medische benodigdheden. Spullen waar we altijd behoefte aan hebben.Tevens doneerde onze vrijwilliger Kees Boender ons een nieuwe weegschaal die we hard nodig hebben. Een hartelijke dank gaat uit naar familie Alibaks en de heer Kees boenders voor de inspanningen en donaties. GRANTANGI

Stichting Vrienden van Betheljada zet zich in Nederland in om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor het werk van Betheljada en werft fondsen om onze stichting financieel vooruit te helpen. Onlangs is de nieuwe website van Stichting Vrienden van Betheljada gelanceerd. Neem een kijkje op www.betheljada.nl

Lees onderstaand het bericht van Arnold Giesen die ons aan het begin van het jaar aan bezoek bracht en heeft besloten om voor ons de marathon te lopen op 4 november in New York.
Wilt u ook bijdragen aan dit geweldige initiatief, verspreid dan dit bericht, alle donaties zijn welkom.

Lieve familie en vrienden,

Zoals jullie weten uit eerdere berichten ga ik 4 november a.s. de marathon van New York lopen voor Stichting Betheljada.
Graag vraag ik je Stichting Betheljada te steunen door geld te doneren en dat kan vanaf nu rechtstreeks via de site: www.Betheljada.nl (klik twee keer op de donatie button)
Via Olga, Debby en Hermien ben ik met de Stichting in contact gekomen. Ik heb de instelling bezocht op uitnodiging van Haidi Schakelaar, medewerker extramurale zorg, en Olga.
Ik was diep geraakt door hetgeen in zag en meemaakte toen ik de instelling bezocht. Zo veel kwetsbare kinderen die zonder goede zorg geen toekomst hebben. Ik was zeer onder de indruk van alle toegewijde en liefdevolle zorg die de medewerkers geven aan de kinderen en volwassenen.
Toen wist ik zeker dat ik voor de Stichting zoveel mogelijk geld wil ophalen om bij te kunnen dragen aan een beter leven en welzijn van de bewoners.

Door de slechte economische situatie in Suriname hebben ze te weinig middelen om de zorg te bieden die nodig is voor een menswaardig bestaan. Basale materialen als luiers, kleding, zalf, materiaal voor sondevoeding, maar ook materiaal voor dagactiviteiten zijn hard nodig.
Momenteel is 30% van de beloofde overheidsbijdrage ontvangen en wordt er op alle mogelijke manieren geprobeerd meer middelen te ontvangen zodat de noodzakelijke zorg geleverd kan worden. Zonder donaties kan Stichting Betheljada niet.

Met jouw steun draag jij bij aan een menswaardig bestaan van deze kwetsbare mensen.

  

 

Vandaag op de "Wereld Cerebrale Parese Dag" hebben onze bewoners kunnen genieten van de "Famiri Prisiri Sport en Speldag" in het Frank Cameron Centrum. (SOGK) Cerebrale Parese is een houding- en bewegingsstoornis die voortkomt uit een hersenbeschadiging die voor het eerste levensjaar plaatsvindt. De aandoening is helaas niet te genezen. Met de Wereld CP Dag wordt meer bekendheid gegeven aan Cerebrale Parese. Onze complimenten voor de organisatie en enthousiaste vrijwilligers. Er was genoeg te beleven en te doen. Sharita en Kathleen konden spetteren in het water, en swingen op de dansvloer en Ifaacia kon haar boccia talenten met veel plezier met ons delen. Kortom een mooi en sportief festijn

CONTACT GEGEVENS SURINAME

Adres: Cornelis Jongbawstraat 55
Telefoon: (00597) 475921
Fax: (00597) 421037
E-mail: info@betheljada.orgCONTACT GEGEVENS NEDERLAND

Voorzitter: S. Gretna
Adres: Dick Ketstraat 134 3059 WC Rotterdam
Telefoon: 06-51836344
E-mail: sergiogretna@gmail.com