Projecten

St. Betheljada voor het eerst op het Kinderboeken Festival!

In maart hadden we een eigen stand op het KinderBoekenFestival in Paramaribo en werd de tekenwedstrijd gelaunched. Elke klas die onze stand bezocht heeft een lesbrief meegekregen en de mogelijkheid mee te doen aan een tekenwedstrijd t.g.v. Betheljada’s 35ste verjaardag. De winnende tekening zal de basis vormen voor een nieuwe poster. In mei staan we weer op het KBF, dan in Para. Marowijne en Nickerie durfden we niet aan. In de stand waren constant drie van de bewoners aanwezig, die telkens na anderhalf uur weer werden opgehaald door onze eigen chauffeuse, die dan weer drie andere kinderen bracht. Langer in de stand blijven zou te vermoeiend zijn. De meeste van onze bewoners genoten van het uitstapje naar het KBF. Ze kregen heel veel positieve aandacht van de schoolkinderen en andere bezoekers.

Het thema van het KBF is ‘groeien’ en de slogan luidt: ‘Opgroeien doe je niet alleen, kijk naar de wereld om je heen!’ Wat past er beter bij onze kinderen?

Zowel in de media als in persoonlijke reacties merken we dat ‘t bewustwordingsproces in de samenleving goed op gang is. Dit bleek ook wel uit de award die we hebben ontvangen van de Carisom Jeugd Ambassadeurs.

Zie ook: www.youtube.com

Voor de komende periode staan de onderstaande activiteiten op de planning:
Zondag 27 april: BBQ event op Betheljada
Donderdag 01 mei: Doen we mee aan de Telesur 1 Mei Loop 2014

 

CONTACT GEGEVENS SURINAME

Adres: Cornelis Jongbawstraat 55
Telefoon: (00597) 475921
Fax: (00597) 421037
E-mail: info@betheljada.orgCONTACT GEGEVENS NEDERLAND

Voorzitter: S. Gretna
E-mail: info@betheljada.nl